Brolle
Brolle eller Kjell Wallmark som han egentligen heter, är född och uppvuxen i den 30 innevånare stora byn Inbyn strax utanför Boden i Norrbotten. Det var hans två äldre systrar som gav honom smeknamnet "Brolle" vilket helt enkelt står för lillebrorsan "brorsan" brolle. Musikintresset tog fart i tidig ålder, Brolle har sjungit i stort sett sedan han lärde sig prata och gitarr började han spela när han var 15 år.
Etage, M/S Cinderella
Kalenderikon
27 september
Jack Vreeswijk
Jack föddes på söder i Stockholm, flyttade till Hökarängen och följde sedan med sin far, Cornelis Vreeswijk, till Nederländerna för att under en kort tid där lära känna sin släkt och lära sig språket. Han trivdes så bra att han stannade där i 10 år. Jack satsade inte helhjärtat på musikkarriären under många år men under början på 2000-talet blev det mer och mer musik med skivsläpp och några stipendier och kanske ökade det känslan för musiken ännu lite mer.
Etage, M/S Cinderella
Kalenderikon
30 september
Shirley Clamp
Boråstjejen Shirley Clamp har skrivit musik och jobbat som artist i över 15 år. I branschen är hon sedan länge en väletablerad och eftertraktad sångerska som sjungit på demos åt världsstjärnor som Whitney Houston. Hon upptäcktes redan i 20-årsåldern och fick snart chansen att köra bakom artister som Ace of Base, pills Markoolio, cure A-teens med flera. Därefter gick allt i en rasande fart med flytt till Stockholm och jobb som en av frontartisterna på nattklubben ”Blue ...
Etage, M/S Cinderella
Kalenderikon
4 oktober
Petter
Foto: Erikbyerik Samma år som ABBA vann Schlagerfestivalen med Waterloo föddes Petter Alexis Askergren. Ingen kunde väl då ana att han skulle bli en legend inom svensk hiphop. Med både dyslexi och ADHD förstod han tidigt att han aldrig skulle bli någon akademiker så hans språk blev hans kreativitet. Trots att hans praktiska förutsättningar för att utvecklas till en stor rap-poet inte var de bästa så hade han kärleken till hiphopen som var så oerhört mycket starkare och som ...
Etage, M/S Cinderella
Kalenderikon
6 oktober
Martin Stenmarck
Martins karriär tog fart när han jobbade som sjungande servitör på Wallmans Salonger. Han har sedan dess haft stora framgångar i musikalbranschen och i melodifestivalen och han har även turnerat med Robert Wells i Rhapsody in Rock flera somrar. Under många år har Martin turnerat med revyn Ladies Night och gjort stor succé.
Etage, M/S Cinderella
Kalenderikon
11 oktober
HOFFMAESTRO
Hoffmaestro fick sitt genombrott år 2005 med filmen "Stockholm Boogie" där de själva stod för manus, regi och inte minst soundtracket med bl.a. ledmotivet "Desperado". Under de följande åren har de släppt flera singlar, EP:s och album och i december 2011 gjorde Hoffmaestro låten "Your Ways" i samarbete med alla som ville vara med och bidra till den. De fick in massor av bidrag och den gjordes i samband med välgörenhetskampanjen Musikhjälpen i Sveriges Radio P3.
Etage, M/S Cinderella
Kalenderikon
13 oktober
Sonja Aldén
Fotograf: Rickard L Eriksson. Sonja Aldén har gedigen musikutbildning och har arbetat som musikallärare för ungdomar innan hon engagerades av Wallmans Salonger i Malmö. Via gästspel i revyer, olika band och artistgrupper är Sonja idag en etablerad och mycket omtyckt soloartist och låtskrivare. Hon slog igenom i melodifestivalen 2007 med låten "För att du finns".
Etage, M/S Cinderella
Kalenderikon
14 oktober
Pugh Rogefeldt
Pugh Rogefeldt var först med att göra rockmusik på svenska. Det fanns ett före där man imiterade utländska förebilder. Det fanns ett efter där man hittade ett svenskt format av rockmusik. Men det var Pugh som var först att få ihop det. Bara han tände stubinen. Hans första album "Ja dä ä dä" innehåller flera av Rogefeldts mest kända kompositioner såsom "Här kommer natten", "Små lätta moln" och Bertolt Brecht-tolkningen "Surabaya Johnny". Albumet belönades med en Grammis ...
Etage, M/S Cinderella
Kalenderikon
18 oktober
Dr Alban
Dr. Alban, är en svensk musikartist, musikproducent och tandläkare. Han slog igenom år 1990 med hiphoplåtar som "Hello Afrika" och "No Coke", Sedan dess har han haft hits som "It's My Life" (1992), "Sing Hallelujah!" (1992) och "Look Who's Talking" (1994). Dr. Alban och Jessica Folcker deltog i Melodifestivalen 2014, med bidraget "Around the World".
Etage, M/S Cinderella
Kalenderikon
19 oktober
Samantha Fox
Samantha Fox slog igenom 1986 med singeln Touch Me (I Want Your Body). Hon har spelat in många album och toppat listorna med hits som I Surrender (To the Spirit of the Night), Naughty Girls (Need Love Too) och den Stock Aitken Waterman-producerade Nothing’s Gonna Stop Me Now.
Etage, M/S Cinderella
Kalenderikon
19 oktober
Andreas Weise
Andreas Weise började sjunga när han var ungefär sex år och var redan i tidig ålder inspirerad av storheter som t.ex. Frank Sinatra, Stevie Wonder och Sammy Davis Jr. Han började också, redan som barn att skriva egna låtar men trots det gick han aldrig i musikskola utan gick i vanligt gymnasium med samhällsekonomisk inriktning. Det var när han var med i TV4:s program Idol år 2010 som Andreas blev känd för allmänheten och året efter var han med i Let’s Dance. Andreas har ...
Etage, M/S Cinderella
Kalenderikon
21 oktober
Markoolio
Folkkär och alltid aktuell hiphopartist, popsångare och skådespelare.
Etage, M/S Cinderella
Kalenderikon
27 oktober
1 2 3 4